The Residences at Nobel Park townhouses
Rendering showing townhouses and tower form. Credit: Francl Architecture

A new development by Polygon Homes with 267 market residential units is proposed across from the UBC Farm at Wesbrook Village.

“The Residences at Nobel Park” will consist of a 14-storey tower, a five-storey low-rise building and two rows of townhouses fronting on Ross Drive and the adjacent greenway.

The tower has a large floor plate and is broken into two volumes, allowing daylight into the building’s core. The design gives the impression of two tower forms, but it’s one building. It will consist of predominately two and three bedroom units, as well as five penthouse suites. Views over the UBC Farm and the Pacific Ocean should be spectacular.

The low-rise building will consist of one and two-bedroom units, designed around a central corridor. It will be of concrete construction, something that is unusual for a five-storey building. The townhouses will be either three or four bedrooms.

Birds-eye view of The Residences at Nobel Park, adjacent to UBC Farm
Birds-eye view of The Residences at Nobel Park. Credit: Francl Architecture
The Residences at Nobel Park low rise
Concrete low rise building overlooking water feature. Credit: Francl Architecture
The Residences at Nobel Park lobby water feature
Water feature at building entrance. Credit: Francl Architecture
Building location across from UBC Farm
Rendering of The Residences at Nobel Park by Polygon Homes, across from UBC Farm. Credit: Francl Architecture

Concrete on the tower and low rise will be painted a bright off-white colour, while metal panelling in varied shades of green will “reference the greens of the adjacent forest trees,” according to the developer’s submission.

Dark grey spandrel glazing will help provide contrast and definition to the tower’s two volumes.

Privacy screens on the low-rise building will be a warm wood colour, consistent with the townhomes which will also be clad in a dark, high-fired brick.

The development was designed by Francl Architecture.